שלום כולם, וברוכים הבאים לאלישע והזוויות. היום יום ראשון ה- 4.8.24, כ"ט תמוז תשפ"ד, ואנחנו בזווית אישית עם ד"ר טל קרויטורו על נושא המעמד של הפרוגרסיביות המגדרית בישראל, וספיציפית סביב נושא הטרסנג'נדריות.
את הפרק הזה הקלטתי לפני כשבועיים, ולקח לי קצת זמן להאזין לו שוב ולערוך אותו. התכוונתי במקור שיצא ביום חמישי האחרון, אבל דברים לא תמיד מסתדרים לפי התכניות - עמכם הסליחה.
בסוף העונה הראשונה, בפרק ה-26, סקרתי כל מני מופעים של הפרוגרסיביות בישראל. כחלק מן ההכנה לפודקאסט, ניסיתי למצוא חומר על המדיניות של ישראל בכל הקשור למעמדם של הטרנסים. דיווחתי על מה שמצאתי באותו פרק, אבל בזמן שהקדשתי לזה לא באמת הרגשתי שמיציתי את החיפוש. הרגשתי שאני צריך למצוא אנשים שמכירים את העניין יותר לעומק.
לשם כך נועד הפרק הזה, עם ד”ר טל קרויטורו, ד”ר לעבודה סוציאלית שכבר כעשרים שנה עוסקת בתחום. אתם מוזמנים להאזין, ואם תכנסו לאתר הפודקאסט תוכלו למצוא לשונית של “Transcript” שבה יש תמלול של הפרק. זהו תמלול אוטומטי, אז הוא לא יהיה מושלם - אני מקווה שעדיין הוא יהיה לכם לעזר.
ולפני שתאזינו, רק נקודה אחת חשובה: נקודת המוצא שלי עבור מי שמאזין היא שמדובר בקהל שהקשיב לעונה הראשונה, וספיציפית לפרקים 14-22 שבוחנים לעומק את כל נושא המין, המגדר וספיציפית התפיסה הפרוגרסיבית ביחס לטרנסים. בשיחה שעשיתי כאן התייחסתי ממש בשמות קוד לדברים כמו מתחרטי מגדר, אתגרים של חופש הביטוי, התפיסה הפרוגרסיביות שהכל זו הבניה חברתית, וכן הלאה, מתוך הנחה שהקהל מכיר זאת ולא צריך שנחזור עליהם. הפרק הזה גם ככה ארוך מאד, ולא רציתי לבזבז לכם את הזמן. ולכן, אם הגעתם לפרק הזה בלי ששמעתם את העונה הראשונה - ברוכים הבאים לפודקאסט! אני ממליץ לכם להאזין קודם לעונה הראשונה, שכן אני באמת מאמין שזה יעשה הבדל גדול בחוויית ההאזנה ובערך שתקבלו מן הפרק הזה.
וזהו. זה לא פרק שקל להאזין לו - אבל חשוב. מקווה שהוא יעזור במשהו להרחיב את הידע שלכם בעניין ולצייד אתכם בכלים להתמודד בעתיד. אני יודע שאני למדתי המון.
להתראות… ביי…
Share this post